Vacature: Inkoopadviseur (24 tot 36 uur per week)

Ben jij communicatief vaardig? Heb jij een flinke dosis analytisch vermogen? Ambieer jij een adviesfunctie en wil jij met jouw expertise het verschil kunnen maken? Heb je ervaring in het inkoopvak óf wil je graag ervaring opdoen in het inkoopvak? Dan is deze functie van Inkoopadviseur jou op het lijf geschreven! Samen kiezen we voor kwaliteit!

Gemeenten kopen jaarlijks voor miljoenen in. Dat vraagt om een professionele aanpak van inkopen, aanbesteden en contracteren. Het kan én moet niet alleen doelmatiger en rechtmatiger, maar ook efficiënter, duurzamer, lokaler en meer maatschappelijk verantwoord. Karel. is de adviserende inkooppartner voor meer dan 20 gemeentes, gemeenschappelijke regelingen en publieke organisaties in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Dit doen wij zonder winstoogmerk, met passie en gedrevenheid vanuit onze 3 teamdomeinen: sociaal domein, bedrijfsvoering en ruimtelijk domein. Ons team bestaat uit 35 betrokken professionals. Gezelligheid en collegialiteit hebben wij hoog in het vaandel staan.

Wat ga je doen bij Karel.?

Als Inkoopadviseur ben jij dé sparringpartner voor de opdrachtgevers van Karel. op het gebied van inkoop en aanbestedingen. Je staat klaar om jouw specialisme in te zetten om samen met de opdrachtgever tot de beste inkoop- en aanbestedingstrajecten te komen.  Je gaat je, na een gedegen inwerktraject, specialiseren in een van onze drie teamdomeinen: sociaal domein, bedrijfsvoering of ruimtelijk domein.

Concreet heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je begeleidt en coördineert inkoop -en aanbestedingstrajecten bij de verschillende opdrachtgevers.
 • Je geeft advies over inkoopvraagstukken.
 • Je zorgt ervoor dat het inkoopbeleid bij de opdrachtgever up-to-date blijft.
 • Je bouwt en onderhoudt de relatie met onze opdrachtgevers, waarbij je hen gevraagd en ongevraagd advies geeft bij alle voorkomende inkoop- en aanbestedingsprocedures en relevante ontwikkelingen.
 • Je brengt expertise samen en verbindt collega’s, opdrachtgevers en de markt.

Doordat je onder leiding van een teamleider werkt en met een buddy, krijg je coaching en begeleiding op maat. Deze richt zich op persoonlijke ontwikkeling, maar ook werkinhoudelijk kun je altijd terugvallen op je teamleider, buddy of collega’s.

Wat neem je mee naar Karel.?

Als Inkoopadviseur ben jij van nature een echte ‘procesbegeleid(st)er’ en je houdt van de dynamiek van het werken aan verschillende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Je bent proactief, analytisch en doortastend.

Verder versterk je ons met:

 • Een afgeronde hbo- en/of wo opleiding met bijbehorend werk- en denkniveau, waarbij de voorkeur uitgaat naar een commerciële, juridische of facilitaire richting.
 • Het bezit van een NEVI 1 (of gelijkwaardig) diploma of de bereidheid deze te halen.
 • Bij voorkeur kennis op het gebied van inkoopprocedures, contractvormen en relevante wet -en regelgeving, zoals de Aanbestedingswet.
 • Goede advies-, sociale- en communicatieve vaardigheden.
 • Het vermogen om te schakelen met verschillende stakeholders op allerlei niveaus.

Wij vinden competenties en vaardigheden belangrijker dan kennis van inkoop, want dat is te leren. En dat leren we je graag! We kijken dan ook verder dan alleen bovenstaande punten.

Wat biedt Karel. jou?

Bij Karel. is veel mogelijk. Wij hebben aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en geven je de ruimte om mee te denken binnen de organisatie. Er heerst een laagdrempelige cultuur met een hoge mate van collegialiteit. Daarnaast vinden we een goede werk-privébalans belangrijk en bieden we aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een prettige werkomgeving met een open en informele cultuur en een fijne groep ervaren collega’s.
 • Veel zelfstandigheid en vertrouwen.
 • Een marktconform salaris tussen de € 3.396,- en € 5.725,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring; Ook wanneer je geen ervaring hebt, komen we toch graag met jou in gesprek, in dat geval zal de salarisrange liggen tussen de € 3.167,- en € 4.537,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris, dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij wat jij belangrijk vindt: een opleiding, extra vakantiedagen of extra salaris.
 • Een dienstverband voor één jaar, waarbij dit omgezet wordt in een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Een pensioenregeling bij Centraal Beheer, waarbij Karel 60% van jouw premie betaalt.
 • De mogelijkheid en faciliteiten om plaatsonafhankelijk te werken, zoals een eigen telefoon en laptop. Je werkt deels bij de opdrachtgever op locatie, deels vanuit huis en deels op het kantoor van Karel.

Hoe ziet de procedure eruit bij Karel.?

De sluitingsdatum voor deze vacature is 31 januari. Vanwege de vakantie staat deze wat langer open, echter nemen we je sollicitatie al in behandeling zodra we deze ontvangen. Aarzel dus niet. Solliciteren doe je via de website www.werkeninwestbrabant.nl onder het kopje ‘vacatures’. Wie weet drinken we binnenkort een bakje koffie met elkaar!

Voor vragen over de vacature of procedure, kun je ook bellen naar Maaike Smink (manager): 06-44064677.