Vacature: Senior Inkoopadviseur (24 tot 36 uur per week)

Ben jij communicatief vaardig en heb jij een flinke dosis analytisch vermogen? Ambieer jij een adviesfunctie en wil jij met jouw expertise een verschil kunnen maken? Dan is deze functie van Senior Inkoopadviseur jou op het lijf geschreven! Samen kiezen we voor kwaliteit!

Gemeenten kopen jaarlijks voor miljoenen in. Dat vraagt om een professionele aanpak van inkopen, aanbesteden en contracteren. Het kan én moet niet alleen doelmatiger en rechtmatiger, maar ook efficiënter, duurzamer, lokaler en meer maatschappelijk verantwoord. Karel. is de adviserende inkooppartner voor inmiddels meer dan 20 gemeentes en gemeenschappelijke regelingen en publieke organisaties in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Dit doen wij zonder winstoogmerk, met passie en gedrevenheid vanuit onze 3 teamdomeinen: sociaal domein, bedrijfsvoering en ruimtelijk domein. Ons team bestaat uit 35 betrokken professionals. Gezelligheid en collegialiteit hebben wij hoog in het vaandel staan.

Wat ga je doen bij Karel.?

Als senior Inkoopadviseur ben jij dé sparringpartner voor de opdrachtgevers van Karel. op het gebied van inkoop en aanbestedingen. Je staat klaar om jouw specialisme in te zetten om samen met de opdrachtgever tot de beste inkoop- en aanbestedingstrajecten te komen. Jouw adviezen over een inkoopvraagstuk zijn altijd deskundig en vaak verassend. Je ziet en denkt in kansen en zoekt naar de ruimte binnen de wet- en regelgeving. Als adviseur geven we je alle vrijheid en verantwoordelijkheid om het werk vanuit eigen inzicht en deskundigheid uit te voeren.

Concreet heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je begeleidt en coördineert zelfstandig inkoop -en aanbestedingstrajecten bij de verschillende opdrachtgevers.
 • Je geeft advies over complexe en omvangrijke inkoopvraagstukken.
 • Je bouwt en onderhoudt de relatie met onze opdrachtgevers, waarbij je hen gevraagd en ongevraagd advies geeft bij alle voorkomende inkoop- en aanbestedingsprocedures en relevante ontwikkelingen zowel op strategisch- als tactisch niveau.
 • Je begeleidt met jouw ervaring collega’s op inhoud en proces.
 • Je brengt expertise samen en verbindt collega’s, opdrachtgevers en de markt.

Wat neem je mee naar Karel.?

Als Senior Inkoopadviseur ben jij van nature een echte ‘procesbegeleid(st)er’ en je houdt van de dynamiek van het werken aan verschillende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Je bent proactief, analytisch en doortastend. Je hebt al expertise en ervaring, waarmee je bij ons het verschil kunt maken.

Verder versterk je ons met:

 • Een afgeronde hbo- en/of wo opleiding met bijbehorend werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van Europese aanbestedingen.
 • Een NEVI 1 en NEVI 2 (of gelijkwaardig) werkniveau.
 • Goede advies-, sociale- en communicatieve vaardigheden.
 • Het vermogen om te schakelen met verschillende stakeholders op allerlei niveaus.

Wat biedt Karel. jou?

Binnen Karel. is er veel mogelijk. Wij hebben aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en geven je de ruimte om mee te denken met de organisatie. Er heerst een laagdrempelige cultuur met een hoge mate van collegialiteit.

Daarnaast vinden we een goede werk-privé balans belangrijk en bieden we aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een prettige werkomgeving met een open en informele cultuur en een fijne groep ervaren collega’s.
 • Veel zelfstandigheid en vertrouwen.
 • Een marktconform salaris tussen de € 3.396,- en € 6.470,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris, dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij wat jij belangrijk vindt: een opleiding, extra vakantiedagen of extra salaris.
 • Een pensioenregeling bij Centraal Beheer, waarbij het Karel 60% van jouw premie betaalt.
 • De mogelijkheid en faciliteiten om locatie onafhankelijk te werken, zoals een eigen telefoon en laptop. Je werkt deels bij de opdrachtgever op locatie, deels vanuit huis en deels op het kantoor van Karel.

Hoe ziet de procedure eruit bij Karel.?

De sluitingsdatum voor deze vacature is 31 januari. Vanwege de vakantie staat deze wat langer open, echter nemen we je sollicitatie al in behandeling zodra we deze ontvangen.  Aarzel dus niet. Solliciteren doe je via de website www.werkeninwestbrabant.nl onder het kopje ‘vacatures’. Wie weet drinken we binnenkort een bakje koffie met elkaar!

Voor vragen over de vacature of procedure, kun je ook bellen naar Maaike Smink (manager): 06-44064677.